Waarom bewegen voor ouderen belangrijk is

Meer bewegen voor hogere kwaliteit van leven

Onze activiteiten hebben niet alleen een sportief maar ook een sociaal aspect: meestal wordt er na de les gezamenlijk koffie/thee gedronken, soms ontstaan buiten de les telefooncirkels of gaan mensen samen iets ondernemen.

De term MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) is een verzamelnaam waaronder verschillende activiteiten voor mensen vanaf 55 jaar, met name gymnastiek, yoga en (volks)dansen. De doelstelling van het MBvO is het optimaliseren van het lichamelijk en psychosociaal functioneren al dan niet met een lichamelijke beperking door middel van regelmatige deelname aan groepsgebonden bewegingsactiviteiten om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren en de kwaliteit van leven te verhogen.

Voldoende bewegen is belangrijk en essentieel, vooral als u 55-plus bent. Op deze website vindt u informatie én een overzicht van onze beweegactiviteiten. De lessen zijn divers: gymnastiek, sport, dans en yoga. Er is voor iedereen een activiteit te vinden, passend bij uw niveau en belangstelling.

Ook iets voor u? Bekijk hieronder de mogelijkheden en lees er meer over.

Onze programma's

Wat past bij u?

Gym voor ouderen

Deze activiteit biedt de meeste variatie. Tijdens de gymnastiekles werkt u aan houding, kracht, balans, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Er is veel variatie in oefenstof, gebruikte gymnastiekmaterialen en muziekgebruik. De lessen worden op diverse niveaus aangeboden, van zeer actief tot gymnastiek zittend op een stoel.

Yoga voor ouderen

Als mensen zijn we niet gemaakt om stil te zitten. Dit geldt voor iedereen maar zeker voor ouderen. Door te bewegen voel je je fysiek en mentaal beter! Je bereikt een betere kwaliteit van leven door te bewegen, in wat voor vorm dan ook.

Dansen voor ouderen

Samen dansen zorgt voor veel bewegingsplezier en is heel afwisselend. U danst op verschillende soorten muziek uit de hele wereld. De muziek en dans uit alle windstreken hebben allemaal een eigen sfeer, ritme en beleving.De deskundige docent past de intensiteit en moeilijkheidsgraad aan op het niveau van de groep.

Wie wij zijn

Over ONS welzijn

Een samenleving waarin iedereen meedoet en waarin iedereen bijdraagt aan geluk voor zichzelf en anderen. Dat willen wij bereiken voor de mensen in Noordoost Brabant. Ieder mens doet mee en telt mee. Onze kernwaarden zijn autonomie, uitgaan van talenten en nabijheid. Wij gaan ervan uit dat mensen zelf hun leven bepalen en dat ieder mens beschikt over talent en kracht. Wij zijn dichtbij en toegankelijk voor burgers, netwerkpartners en opdrachtgevers en gaan uit van de leefomgeving en levensvisie van de burger.

Je kunt altijd bij ons terecht. Wij zijn er voor mensen van alle leeftijden met een vraag of probleem die zij niet alleen kunnen oplossen. Samen zoeken we naar een oplossing op het gebied van wonen, meedoen, financiën, zorg, welzijn en opvoeden en opgroeien. Maar ook met plannen om iets te leren of voor een ander of de buurt te doen.

Vragen of persoonlijk advies?

Neem contact op met ONS welzijn via ons contactformulier.

Er zal zo snel mogelijk contact met u worden opgenomen.