Ontdek dansen voor ouderen

Waarom bewegen voor ouderen belangrijk is?

Bewegen is voor ouderen belangrijk om in conditie te blijven en de spieren en gewrichten soepel te houden. Bij dans wordt er ook nog een beroep op het geheugen gedaan omdat je de dansen moet leren en zo goed mogelijk proberen te onthouden. Daarbij geniet je van de muziek waarop je danst. Verder is het ook gewoon gezellig en geeft een wekelijkse les structuur aan de week. Als je beweegt stroomt je energie weer, je hebt zin dingen aan te pakken. In beweging blijven, betekent langer gezond blijven. In een groep bewegen maakt je minder eenzaam, essentielestoffen om je gelukkig te voelen worden in je hersenen aangemaakt.

Wat doen we tijdens de les?

  • Bij volksdansen dansen we in een kring of halve cirkel op volksmuziek uit allerlei landen. Veelal doen we dat met de handen vast. Er zijn ook parendansen waarbij je vaak doorschuift naar een nieuwe partner.
  • Bij line dance dansen we los in rijen naast en achter elkaar. We dansen op country muziek en de passen komen meestal uit de stijldans. De groep draait vaak een kwartslag zodat je steeds een andere muur voor je hebt als je het dansfiguur moet herhalen.
  • Sacred dance
    Nieuw gemaakte dansen veelal op klassieke muziek. De vreugde, verstilling en beleving van de betekenis van de dans zijn belangrijk. Uitgangspunt is de kring waar voor ieder een welkome plek is. In het midden van de kring staan bloemen met een lichtje. Het beleven van de dans is belangrijker dan het perfect uitvoeren van de passen.

Wie geven de les?

De lessen worden gegeven door gediplomeerde dansdocenten die speciaal zijn opgeleid voor het lesgeven aan ouderen.

Waar kan je onze danslessen volgen?

Meld je aan voor de danslessen

Aanmelden voor deze activiteit
Je kan ook eerst een proefles volgen voordat je je definitief inschrijft! Neem hiervoor contact met ons op.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.